Преди да подредим света...
Прочут изследовател-учен,
отдаден в своята мечта,
работил над въпроса труден!...
Да бъде подреден света!
Синът му - палавник невръстен,
нахлул във бащиния кабинет,
играчките навред разпръснал,
пречкал се на таткото зает...
Но той намерил занимание!
Голяма карта на света
нарязал от едно списание...
Превърнала се в пъзел тя!
И дал задача на сина си.
Преди да падне вечерта
да се потруди със ума си...
И пак да подреди света!
След кратко малкият юнак
картата на татко си показал.
Баща му се позачудил как
синът се справил... А той му казал:
„На задната страна открих
човешки образ - лик едничък.
Аз всъщност него подредих!
Светът се подреди самичък"...
Задачата е в нас сега,
заложена от памтивека!...
Преди да подредим света,
да подредим във нас Човека...
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.