Dec 23, 2020, 9:22 PM

Преди Коледа 

  Poetry » Landscape, Other
373 0 3

Днес Декември се срамува,

че е топъл слънчев ден.

Скри се нейде и сънува

сняг и вятъра студен.

 

И пързалки заснежени,

ски и литнали шейни,

че то, малки и големи

чакали са тези дни.

 

Ех, Декември, не тъгувай!

Пак снежец ще завали.

Днеска слънцето ликува,

утре – пак студ и мъгли.

 

Тъй се сменят вечно дните.

Хората са като тях,

но пък Коледа с елхите

идва с веселба и смях.

 

Клонче борово сложете

вън на входната врата.

Скъпи гости посрещнете,

пожелайте си мечта!

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??