Когато падне мрак
и часовника дванадесет удари,
чуеш ли от сова грак,
знай , беда ще се стовари!
И щом бледата луна
зад облаци се скрие,
туй е признак за беда
и ако куче като вълк завие.
Затуй не ходи в тъмнината ти,
във къщи кротко си почивай,
че срещнат ли те адските очи,
по-добре изобщо не заспивай !
© Живко Делчев All rights reserved.