Aug 11, 2024, 4:05 PM

Прегръдки ... 

  Poetry
140 2 3

Прегръдки ...                                                                                                                                                                                                        
С “Добро утро“ мъжа си прегръщам,
с внучките – нежно се гушваме, също…
Със сърдечна, тъй топла прегръдка
синът ни – сила, утеха ни вдъхва…
И близки скъпи, щедро отвръщат –
на горещите ни мили прегръдки…
А щастливи, приятели дълго
държим в обятия – често със сълзи…
Вместо “Здрасти“, с колеги по мъжки,
при проблеми – емоции, с прегръдка…
Без повод даже, съседи отвън –
живи и здрави може да прегърнем…
Уви, хора любими, тъй тъжно,
за сбогом прегръщаме, последен път…
Като Божии чеда, в църквата –
молим се, Духа Свят да ни изпълни ...                                                                                                                                              Дорагеорг                                                                                                                                                                                                              

© Дора Пежгорска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесен коментар, Ranrozar (Стойчо Станев)! Благодаря,с прегръдка, приятелю! И за Любими, благодаря!
  • Прегръдката е вид взаимна молитва за близост и...спасение. 🫂Поздравления,Дора!🙏
  • Благодаря за Любими, Наташа Биразова!
Random works
: ??:??