Apr 26, 2018, 10:31 PM

Прегръщай ме 

  Poetry » Love, Phylosophy, Civilian
1115 1 3

Прегръщай ме, когато ти потрябвам. 
Прегръдката ти няма да ме задуши. 
Прегръдка и на мен ми трябва,
крещенето да заглуши.

 

Прегръдка и на теб ти трябва, 
за да откриеш своя собствен мрак,
за да откриеш колко те ограбва
страхът от "кой", "защо" и "как".

 

Под орехите, на дебела сянка
ще седнем да си прочетем
една забравена читанка,
букварчето за "теб" и" мен".

 

И ще ни чукнат орехите зрели
по умните глави на старостта,
когато мнооого, много поумнели
ще сме лишени бавно от страстта.

 

Прегръщай ме, но спри да искаш,
от слабостта си, да направя храм.
И спри до болка да ме стискаш.
Аз нямам повече какво да дам!

© Цветка Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??