Sep 5, 2022, 9:39 AM

Прекрасна си сега сред листопада 

  Poetry » Love, Other
606 4 9

    " Прекрасна си сега сред листопада! " -

признава завистливо есента.

С последен дъх целуват те листата

и отпътуват нейде без следа.

 

Нашепва вятърът безспир в гората:

    " Прекрасна си сега сред листопада! " .

И съхнейки тревата по земята

дарява спомен от зеленината.

 

И всеки храст, и корен, и цветята

преди съня си зимен изговарят:

    " Прекрасна си сега сред листопада! "

и животинки същото повтарят.

 

И залезът със облаци червени

за миг ти смигва там, над планината.

В нощта отекват думи откровени:

    " Прекрасна си сега сред листопада! " .

 

 

 

 

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??