Jul 16, 2020, 9:58 AM  

Пренаписване на любовта 

  Poetry » Love
1087 12 20

ПРЕНАПИСВАНЕ НА ЛЮБОВТА

 

А тази нощ реших да се наплача.
Без теб светът ми е безкрайно пуст.
Посрещнах будна в утрото косача
и съсъка на яростния брус.

 

Видях как люшва първите откоси
и чух росата да надава вик.
Петите ми кървят – нагазих боса,
и сякаш стъпвах върху остър щик.

 

Това не е любов, а тъпа драма.
Аз сивата си роля отиграх.
Сюжетът куца, зная, че съм пряма,
прости ми, ала хич не е до смях.

 

Сега, щом пренапиша всяка сричка
и точките да сложа по места,
дано успея пак да те обичам –
тъй както само аз ти обещах.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??