Mar 29, 2008, 12:56 PM

Превратности 

  Poetry » Civilian
1335 1 9
 

Жените заминават на гурбет.

И силните мъже се съгласяват.

Коя със влак. Коя със самолет...

Жените им - отиват на печалба.

 

А те се мръщят - театрално зли.

Наследниците на хайдути страшни.

Без работа. Без обич. Без пари.

На бой за хляб жените си изпращат.

 

И страховито в кръчмите седят.

Дори не псуват времето превратно.

Те бяха първи в битки. Досега.

Но отсега-нататък е... обратно.

 

Жени - мъже! Мъже - жени! Живот?

Народът ни, това ли заслужава? 

И бавно чезне българският род,

в почти приватизирана държава.

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??