Новината - общо взето
е една и съща днес:
Президентът - сложи вето
пак в съветски интерес.
Мен това не ме учудва,
зная кой го назначи:
резидент на тайна служба
в нашенските ширини.
Аз, от друго се тревожа:
докога ще го търпим,
като кремълски велможа
да ни бута към режим,
в който някога живяхме
без права и свобода!
В който много изтърпяхме
под съветските лайна!
Юри
Йовев
Декември
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.