Mar 8, 2014, 11:16 AM

При нас беше вчера... 

  Poetry » Humour
379 0 0

(из цикъла "Вицове в рими")

Във времето не толкова далечно,
когато бяхме още на другарю,
в заставата край село Долна речна
живееше един майор. По стара

традиция в граничната застава
със него бе и булката му млада.
Говореха за нея, че такава
красавица е истинска награда

за всеки мъж. Веднъж така майора
във стаята седеше замечтано,
когато ненадейно се отвори
вратата и във рамката застана

дневалният. По устав чест отдаде,
но някак свойски продължи: “Другарю
майор, при тебе булката ти млада
дошла е да те види.” Гневно скара

майорът се на редника. “Не може
така да влизаш и да казваш “ти”!
Когато влизаш, трябва да доложиш:
«Жена Ви идва, да Ви посети!»

Да кажеш трябва: «Идва тя при Вас!»”
А редникът отвърна: “Не бе... вчера
жена ти беше цяла нощ при нас!
А днеска теб дошла е да намери...”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??