May 2, 2015, 7:03 PM

При вечер край морето 

  Poetry » Landscape
361 0 2

Привечер край морето

При залеза морето утихнало сияе.
Препускат тук-таме изгубени лъчи.
Като въздишка лека вятърът повее.
Аз чакам с радост  романтичните звезди...

И в този полумрак брега усамотява.
Изправя се на пръсти, черния байряк.
По плажа само боси стъпала остават...
Наоколо се стели, синкавия мрак.

И до последно пак премигват светлините
мен нежно ме прегръща  пухкавия мрак...
И ме понася със крилата на мечтите...
Но с лунната пътека  ще се върна пак...

И ей така,  седя си тука романтично
и търся истини в космичните следи...
И младостта си преосмислям най-лирично.
На Седмото небе, на мен ми се лети!
  1972г. Созопол

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • От все сърце благодаря, за хубавите думи и високата оценка!
  • Много красива пейзажна поезия, а морето е пребогато на пейзажи
    Хареса ми и те поздравявам за добре сътворената творба!
    Поздравления и нови творчески успехи!
Random works
: ??:??