Nov 26, 2007, 10:29 AM

Приказка за същността 

  Poetry » Phylosophy
676 0 14
Изслушах молбите на всички ви,
сега чуйте вие от мене една.
Живота си посветете на другите,
бъдете за хората сияйна мечта.

Какво ще спечелите от лъжите,
от черната завист и алчността.
Ще ви е обидно на вас самите,
ако се поглеждате в огледала.

Почистете от съвестта си прахта.
Не наричайте повече никого враг.
Забравете обидите и вдигнете глава.
Всички орем съдбите си в един впряг.

Разберете, че сте частица от цяло,
а не ос, около която върти се света.
Имате едно единствено гибелно тяло,
но духът висш, в него е същността.

© Васил Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??