предупреждение:
Тази приказка е дълга, простете
и не я четете, ако сте нетърпелив.
Не се сърдете, а само се усмихнете
защото в приказките края е щастлив.
/ blueneo & Етчи /
- Приятно ми е, добър ден -
каза любезно един непознат -
Как сте в този ден есенен
май че налегнал Ви е хлад?
- Добре съм, но съм самотна,
тъжното в мен гнездо е свило.
Все плаха, тиха, все сиротна -
отвърна му непознатата мило.
- Защо, простете за въпроса,
няма ли какво да Ви зарадва?
Такава нежна, леко чипоноса,
а пък усмивка не се прокрадва.
- Усмивка ли, ама това какво е,
не съм чувала това название?
Дали е някакво сложно учение
или е едно човешко състояние?
- Усмивката е нещо много мило,
позволете ми там да Ви заведа,
ще Ви покажа мястото красиво
хванете ми ръката да Ви поведа.
- Добре, но да не ме подведете
до днес нямам приятели добри.
Трудно се доверявам, разберете
и страх ме е от непознати дебри.
- Спокойно,остров си представете
с жълт пясък, малки вълни солени
Вие там, на пясъка сама седнете,
а назад всичко е в цветове зелени.
- Но, пак сама съм, защо все сама
не може ли на острова да има друг?
Не че за Вас говоря, но в тази земя
поне да имаше един единствен звук.
- Да, чувате ли музика в далечината
тръгвате навътре следвайки звука …
Виждате как рекичка лази по земята
до нея голям бук и беседка под бука.
- А рози, има ли прекрасни рози там?
Много харесвам тези красиви цветя,
и опиянена от аромата им политам,
от тази цветна омая сякаш че летя.
- Да, този остров с орхидеи е осеян,
но около беседката цъфтят и рози …
вътре в беседката един заек засмян
със син котарак си разменят фрази.
- А тези две животинки какво правят,
май кафе пият и много шумно спорят?
Ще се сетят ли при тях да ме поканят
и за какво така разгорещено говорят?
- Влезте в беседката, добре се настанете
отпивайте от ароматното кафе със тях.
Говорят за рози,ако искате се намесете.
Кой цвят е по-ароматен спорят през смях.
- Червената роза е с най-силен аромат,
такива много имам в своята градина аз.
И как сега да ги накарам да се помирят
съвсем не искам да си повишават глас.
- Не, в спора ражда се едно приятелство
кажете мнението си, за да го знаят и те.
А и всичко до тук от нас бе съавторство
и всеки персонаж и образ бе в мислите.
- На този остров се случват странни неща.
Поведете ме моля по онази тайна пътека.
Когато за ръка ме държите не е зловеща
и става все по светло и красиво … нека .
- На този остров се случват чудеса големи,
вървим двамата по красива тайна пътека,
пътя е осеян с рози,без никакви проблеми
откъснете си една,има и цена но не висока.
- Добре, но може да увехне като я откъсна,
дали да не я взема, у дома да си я посадя.
Не искам в ръце да ми умре,тя е прекрасна,
и каква е цената която трябва да Ви платя?
- Няма, тя е вълшебна, никога не ще увехне,
ще Ви радва вечно, ще е жива винаги във вас.
А за цената: трябва само човек да се усмихне
така както го направихте Вие и всеки от нас.
© Анета Саманлиева All rights reserved.
твоята усмивката е дар.
Поздрав и усмивка.