На победители и жертви си играем,
да бъде всеки победител се старае.
Оказва се, макар и странно да звучи,
че жертвите най-често сме били.
Но за победата е нужна отговорност
и благородство да я носиш, непокорност…
А ролята на жертвата удобна е, нали –
да бъдеш ти предаден, слаб и друг да обвиниш.
И предпочиташ някак без да осъзнаваш
да се вживяваш като жертва, непрощаващ,
палач да си на другия и чувство на вина
да има ти на кой да хвърлиш, просто ей така…
Дори играта да е тъй елементарна
и да изглежда лесна, всъщност е коварна.
Но ако паднем, нека се изправим и простим,
защото иначе, уви, на себе си вредим.
Веси_Еси (Еси)
© Еси All rights reserved.