Feb 1, 2018, 3:29 PM

Принудителна метаморфоза 

  Poetry » Other
570 0 2

ПРИНУДИТЕЛНА МЕТАМОРФОЗА 
Р.Чакърова 

 

Прозрачна като полъх съм, невидима,
прегърбена от изотопен въздух... 
Разплакано от толкова обиди, 
небето се обръща и си тръгва. 

 

Цари интимно неприкосновение, 
а залезът умира в метастази... 
Смехът ми е осъден в заточение 
и само спомени и вятърът го пазят. 

 

Пределно е  самото безпределие. 
Граничната му линия белее, свети... 
И делниците  страдат от  безделие, 
когато скуката измива цветовете. 

 

Кръвта ми не понася жалки вируси 
и тича с лудо, бясно нетърпение 
по вените ми, закалени в климата 
на седем балови, мисловни сътресения. 

 

Луните знаят, че съм вечно будна 
и се променят според всеки мой куплет, 
а всъщност аз съм "призрачното чудо", 
което  бавно се превръща в буца лед... 

 

Лондон, 31/01/2018   22:18

© Rositsa Chakarova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??