Сгреших пред Бога и пред тебе, татко!
Не бях на себе си! Бях страшно луд,
в безумен миг решил съвсем за кратко,
в суетност да разпръсна бащин труд.
Не съм достоен поглед да повдигна
и да те срещна пряко във очи.
Един живот, не няма да ми стигне
да се разкайвам. Моля те, прости!
Бащата с радост гледа към небето:
"О, Боже, от сърце благодаря
за чудото, че върна ми детето
от прашните пътеки на греха!"
Прощавам, сине, раните, с които
душата ми до мъртвост порази.
Сега стоиш пред мене и нескрито
в очите, мъжки, парят две сълзи.
От обич, синко, всичко се прощава.
И ти ще станеш някой ден баща.
Аз няма да съм тук, но знам тогава
ще разбереш от опит... любовта.
© Ивелина Георгиева All rights reserved.