Привикнах
да ме милваш с очите си,
да пия бистра, от извор, вода.
Привикнах
да съм част от живота ти,
да ходиш по мойта следа.
Привикнах
и с безсънните нощи,
когато най-много те няма.
Привикнах
да говориш за нея,
колко велика е съпруга и мама.
Привикнах,
да се промъквам в дома ти,
като престъпник и просяк
за глътка измама.
Привикнах и още, и още.
© Галя Николова All rights reserved.