Приятелю,
написах името ти на небето,
но вятър с гума облак го изтри.
Написах го на брега на морето,
вълна се плисна и го заличи.
Сега го пиша във сърцето,
за да останеш с мене ти!
И в ден, и нощ, и в радост и печал,
в добро и лошо с мен да си!
Не е прокопсал, кой е завидял,
не е и сбъднал своите мечти.
Приятелят е истински корал
от морските сърдечни дълбини,
на ближните си любовта раздал
и с радост слял се в техните съдби. . .
04.01.2011.
Стихът го написах навръх рождения си ден,
впечатлена от българските си приятели, които
не ме забравиха в този ден, както с добри поздрави,
така и с лоши думи и хули по сайтовете.
© Лидия Сиркавара All rights reserved.