Feb 9, 2009, 7:24 PM

Приятели добри 

  Poetry » Other
1012 0 5
         Приятели добри

Момичета малки и дами големи,
госпожици вчерашни и днешни госпожи.
Момичета влюбени, сърцати и нежни,
красиви момичета и момичета вечни.

Страхотно е да сте влюбени.
Да обичате лудо, като за последно.
Да страдате и да прощавате.
Да се раздавате мило и безрезервно.

Но когато бурята отмине
и на кипежа градусите падат.
Когато всичко е досада
и сами сте пред високата ограда.

Когато не трябва вече да грешите
и рухнала е сетната преграда.
Или когато просто ей така решите,
че другаде е вашата награда.

Тогава просто си тръгнете.
Бъдете откровени, не лъжете.
Обяснете ясно, обяснете просто.
Бъдете смели, истината му кажете.

И ако малко ви боли поне
за чувствата и нощите предишни.
Думичките за "приятели добри",
просто....просто са излишни.

Момичета малки, вчерашни и днешни.
Момичета влюбени, красиви и вечни.
Обещанието за "приятели добри",
просто....просто премълчете.

Януари 2009 г.
гр.Айтос

© Марин Петков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??