С приятели човекът е богат,
щастлив е до приятелското рамо,
приятелят е нужен в тоя свят,
да седне той до твоето коляно.
Да те нахрани, ако ти си гладен,
ако е гладен - ти го нахрани.
Ако се чувстваш беден, изоставен,
той с блага дума ще те утеши.
Боли ли те - приятел те лекува,
ти го лекувай, ако той е болен.
Не го оставяй сам да боледува -
щастлив бъди, ако е той доволен.
Приятелят не се избира по лицето,
приятелят по-верен е от брат.
Той се усеща и познава от сърцето.
С приятели човекът е богат!
© Нели All rights reserved.