Dec 7, 2013, 8:13 PM  

Призвание 

  Poetry
362 0 0

Завърших с отличие, останах доволна.

Изпълних една своя детска мечта -

да стана учител, да бъда "водача"

на малките дето откриват света.

Разкривам пред жадните погледи блеснали,

един нов свят непознат и голям.

Откриваме заедно нови пътеки.

Пътуваме с кораби, летим с делтаплан.

И имаме своите трудни моменти

думи нови, незнайни, 

казваме трудно през смях.

И задачи решаваме

даже с едно неизвестно...

"- А едно наум има ли?

- Даже хич и не знам!"

И минутите кратки 

между новите  знания,

запълвахме с песни, игри 

и малко повече смях.

А децата ми бяха 

герои страшни, безстрашни,

които смело пътуваха

в живота без страх.

 

 

© Диана Бунева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??