Jul 27, 2012, 10:19 PM

Процес на помъдряване 

  Poetry » Phylosophy
1062 0 26

 

Понякога се ражда мъдростта

във пазвите на грешните постъпки.

Навива на кълбо наивността

и дълго оправданието търси...

С годините, докато порасте

в душата чувството за отговорност,

подскача мъдростта като дете

по тротоарните квадрати на живота...

Понякога се крие мъдростта

в разкъсаните дрехи на мечтите

или в усмивката на вечерта,

с очакване разтворила вратите....

В сълза, проронена за теб, която

нагоре гледал, не успял си да съзреш,

а пък е късно в шепа да я хванеш.

И много, много късно да я спреш...

© Дочка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??