Jul 5, 2021, 10:42 PM

Произход 

  Poetry
324 1 0

Изплуват светли ивици

от вплетените пръсти на вода и вятър

и дългите им кодове препращат ме към теб.

Изгубвам тежест.

Капчуците са издълбали бръчица

в око на кратер

и мъх зелен по северния край на рамената.

Не мога да изтрия нито миг

от катедралата, достигнала галактики.

Събирам нежност,

с косите, вените и колената.

В съставянето на числата,

създали мен

живеят твои атоми.

© Лилия Минева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??