За всички радост пролетта е,
тук всеки българин я знае.
С живот ни тя дарява,
сърцата завладява!
Пристигна тя с надежда и вълнение,
дойде при нас със закъснение.
Дървета и треви раззелени,
страната ни разхубави!
О, Пролет, ти си тъй прекрасна,
не виждаш ли, че аз пораснах!
И станах умна и добра,
чрез твойта нежна красота!
© Йоана Георгиева All rights reserved.