Пролет
1.
Млади майки със къси полички
над източени обли бедра,
тикат весели, пъстри колички-
както във детска игра...
И суетят се край рожбите свидни
те, само на крачка едва
от своето детство... Невинни,
дори и познали греха...
2.
А осъзнали зовът на плътта си
се смеят и тичат момичета-
сякаш слезли от иконостаси-
девствени и... още не обичани...
И мъзгата капе от клоните
на напъпилите дръвчета,
а от топлият вятър подгонени
дръзко нахлуват момчета.
Те носяг неясно предчувствие
за нещо безкрайно красиво,
което дори се е случвало
някога... Нежно и диво...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.