Apr 5, 2021, 7:09 AM

Пролет 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
917 1 2

Ще ме погалиш с топлите си длани.
Дъхът ти влажен пак ще вкуся.
В зеленият ти устрем ще се впусна
и ще отдъхна в свежестта на утрото.

О, пролет е! Отварят се във мене,
една след друга пъпките уханни,
във дълбините на душата ми стаени
и устремени в слънцето сияйно.

О, пролет е! И ледовете с грохот
се сгромолясват титанично в тишината.
Капчук отмерва ритъм кротък,
в симфонията звънка на живота.

О пролет е! И даже
когато студът безмилостно се връща.
Във тъмнината зимна, знаеш:
Пролет е могъща!

И всяка друга сила тук е мимолетна
и губи своята сурова същност!
 

© Светла Нейкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря!
  • ода за пролетта е това...точно така ми идват сили като си хапна копривена чорба Хареса ми!
Random works
: ??:??