Apr 1, 2011, 10:09 PM

Пролет 

  Poetry
495 0 4

Южен полъх долита, пелерина изплита
за дървото, от бели цветя.
Над уханни поляни чучулиги, пияни
от дъха им, размахват крила.

Сякаш щерки небесни пеят слънчеви песни
за възхвала на вярна сестра -
тънкопръста богиня. Откъдето премине,
появяват се свежи листа.

Край потоците луди пъстър рой пеперуди
сипят смях над смълчания ден.
Минзухар се люлее, а край него се смее
най-щастливият здравец зелен.

От цъфтящите клони белоснежно се рони
нежен прах върху млада трева,
а свободните птички с песни казват на всички,
че отново е тук пролетта.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??