Mar 21, 2020, 8:35 AM

Пролет животворна 

  Poetry
440 1 0

И пиша по небето си стихове,

по земята рисувам слънца.

И после косите си буйните,

ги кича с букети цветя.

 

Боса, нозете си мия

в утринна бистра роса.

Където стъпя, кладенче бликва

със прозрачна, вълшебна вода.

 

После препускам на воля,

през буйните, зелени поля.

И спирам дъх да си взема

Сред поляни със пъстри цветя.

 

Сред тях важно си крачат,

щъркел шарен със свойта жена.

А в простора птици се смеят

Чичопей, авлига и дрозд.

 

Хей там кълвачът си чука,

майстори си и търси храна.

До него калинка крилата,

закачливо му маха с ръка.

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??