Apr 21, 2014, 11:23 AM

Пролетен благослов 

  Poetry » Phylosophy
418 0 9

 

Над мене гълъб прелетя,

а в човката му – цвят на смирна

поръси сладка благодат

за пролет слънчева и мирна.

 

И гълъба в ръце поех,

държах го като дар небесен.

Ти, който пратил си ми вест,

и с грижа върху мен надвесен,

 

творецо, обич и поклон

пред силата ти всемогъща.

От своя слънчев небосклон

земята цялата прегръщаш.

 

Събудени за нов живот,

цветя и птици пеят песен.

Благословени сте с любов.

Христос за радост днес воскресе!

© Слави Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??