Apr 21, 2021, 8:15 AM

Пролетен протуберанс 

  Poetry » Landscape
342 2 6

Погледнах и ме заслепиха
безкрайно бели цветове.
Лицето ми, ръцете ми покриха
с лъчистите си брегове.

 

Откъснати от слънцето лъчи
като гирлянди вплетоха се нежно.
А вятърът омаяно мълчи
сред златно-пухкава безбрежност.

 

Уханието бавно ме догони
във някакъв почти заспал каданс
и зимата завинаги прогони
със пролетен протуберанс.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??