Aug 30, 2014, 7:43 AM

Пролетна корида 

  Poetry » Other
302 0 1

Ето, че ме треска тресна –

трети ден лежа и мрънкам.

Пролетта, така чудесна,

кани ме: „Ела навънка!

Ставай, стига се търкаля

потен в топлата си стая.”

Филм, до втръсване банален,

същите лица играят...

А в прозореца подухва

вятър и в стъклата дрънка;

на глухарчетата с пуха

кичи листналата трънка.

Понадигам се на криво –

аз на чудеса не вярвам.

Нека малко само живна

и душевната ми травма

с болестта ще си отиде.

Тя навън ще ме посрещне,

слънцето лъчи заприда

и в очите ми ще блеснат

шпаги в пролетна корида!  

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Толкова свежо и образно, много ми хареса!
    Особено тия шпаги!!!
    Усмихна ме, Иване, благодаря ти!
Random works
: ??:??