Mar 25, 2018, 4:21 PM

Пролетна закачка 

  Poetry » Humour
750 0 0

         Пролетна закачка

 

Що за пролетна шега –

сняг на Първа пролет заваля!

Небето- сиво и сърдито,

прихлупи къщи ядовито.

Като бели перушинки

падат пухкави снежинки.

Ябълката сведе клони

в снежни рокли пременени.

Вместо дъхав, цъфнал цвят –

сняг засипа всичко пак.

Но защо ли Баба Марта

точно днес дойде сърдита?

Дали братко Февруари

с Трифон зарезан я свари,

или братчето Април,

нова шапка ѝ скроил?!..

Ах, каква ли е бедата,

та раниха ѝ душата?

Но ще се усмихне пак

Баба Марта със мерак

и ще грейне топло слънце,

ще поникне всяко зрънце.

Стари, млади от сърце,

ще се хванат на хорце.

А в клуб "Радост" – без шега,

пак ще падне веселба!

Ди-джей Веско щом избере

танци и хора с мерак,

на хорцето ще сме всички пак.

Баби сме, но в смях и смешки,

ще забравим куп болежки,

че животът е чудесен,

да си го направим... ПЕСЕН!

 

Честита още една "весела"

пенсионерска пролет!...

© Павлина Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??