Пролетни жажди
Пролет с разцъфнали кокичета
и минзухари, с аромата на люляка бяла.
Ражда многоцвета обич и ласка,
започва лудо щуруване на птици и хора.
Песента на славея приглася романса любовен
и пеперуди разноцвети събират прашеца
от пъстрата градина.
Ражда красота и дивните човешки чувства.
Спира дъхът на влюбените и ги води
по сянката на омайващата пътека.
Благословен е този, който е пътувал
по алеята на сладострастието.
Под ехото на птичи песни се усеща
нежността на природата.
Вярата за взаимност с всичките
й красоти те обогатява и зарежда с мисълта
за вечност.
Какво по добро от това, да бъдеш пролетен
в мечтите си и в жаждата за живот!
© Йонка Янкова All rights reserved.