Малък Сечко... ни попари
и край нас почти премина.
- Чао! - казва Февруари -
Ще пристигна догодина!
Ще накичим в Март яките
с малко бяло и червено!
И пак ще пием за жените
младо вино, вдъхновено!
Март ще оберем цветята
(те са цъфнали по-рано).
С тях ще клекнем до земята
и ще кажем: – Мила Мамо!
Март ще видим във небето
първи щъркел за късмет!
И за огън, там – в сърцето
ще дадем до гроб обет!
Но Март набързо ще отмине
и ше стане спомен мил!
С Първа Пролет ще замине
с топла ласка към Април!
А там – в разцъфналите клони
ще възкръснем с Любовта!
И през Май ще се помолим,
да не свършва... Пролетта!
© Yuri Yovev All rights reserved.