May 28, 2023, 7:40 PM

Пролетта е живот 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
210 3 7

 

Пролетта е отвън,
през стъклото наднича,
като приказен сън
и живота обича.

Плези се и се смее,
вика те: Я излез,
че веднъж се живее -
На теб пада се днес!

А дали ще отвориш
ти прозореца сам?
Смятам, че ще ми кажеш,
просто аз... не съм там...

А къде съм? Навън!
Аз не чаках покана,
не живея във сън,
че живот втори... няма!...

 

25.04.2023.

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??