Oct 23, 2008, 8:08 PM

Пронизващи лъчи 

  Poetry
759 0 6

Пронизващи лъчи 

 

Изплашен бях  от мрака във небето.
Съмнявах се във слънцето за миг...
Изгря отново, пълно със надежда.
Лъчите му пронизваха ме с вик.

 

А искаше и казваше ми нещо,
за бъдещото истинско небе.
Не слушах вика му, пронизващ ми сърцето,
не виждах плачът му във звездното море.

 

Сега, когато мракът зачестява,
наострям всички мои сетива.
Но вече късно е и ще призная:
не ще усетя нова светлина.

© Михаил Михайлов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??