Jan 20, 2020, 7:58 AM

Пропукан лед 

  Poetry
333 0 2

ПРОПУКАН ЛЕД

 

Усмивките скриптят по устните
като пропукан лед. Изкуствено...
Две криле до кръв прекършени...
Сърце покрито от небе навъсено.

 

Облаци танцуват с безразличие.
Дъждовните капки солено болят.
Душата се свива до отричане.
Минутите обратно времето броят

 

миговете щастие преминало
през илюзии и пясъци пустинни,
до кръстопътен грях пристигнало
и ледовете на любови зимни.

 

След греха осъзнат... е пречистване.
Прошките белезите си оставят.
Но ледовете се топят избистрени.
Път на живот достоен проправят.

 

19 01 2017
 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря! Какво? Вижда ти се прекалено оптимистичен завършека и си казваш - А дано, ама на дали. щото и на мен така ми се вижда, но ме обвиняват в песимизъм.
  • Симпатяга.
Random works
: ??:??