Jan 13, 2010, 1:29 PM

Пророчица 

  Poetry » Other
451 0 5

                                                    на Ванга

 

Тъй малка, ала светла точица

сред зримия, величествен  всемир

съм аз.

              А сляпата пророчица

прозряла би в житейския ми мир!

 

Пророчице, светице за народа –

за страдащите, търсещи души

приела

             от безсмъртната природа

божествен дар – с добро да ги теши;

 

лечителко, вестителко обична,

към бъдното отправила очи,

сърце си ти

                     тъй земно, но космично,

една любов, която в нас звучи!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??