Feb 18, 2008, 1:21 PM

Прощално 

  Poetry » Phylosophy
880 0 2
Смъртта пристига неусетно,
със тихи стъпки в някой дом.
Усмихва се беззъбо и студено
и в нечия душа си дири тя подслон.

По неписани закони
всява болест и беди.
И безмилостна остава
пред поройни, сиротни сълзи.

Колко болка, колко мъка
след себе си вещае тя?
Тънат сърцата в неутешима разлъка.
Устата редят молитви в нощта.

А човек се е родил, живее,
ден след ден, приближавайки смъртта.
Нека Бог даде ни сили да успеем,
да се изправим по-безгрешни във часа!

22.07.2007г.         
ще те нося в сърцето

© Надежда All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??