Във стих сравнявах те със древните икони,
но щом за първи път на живо те видях,
разбрах - напразно съм в мечти Михаля гонил,
и по-добре, че да го стигна не успях...
Със тези татуси на змии, скорпиони
и всякаква пълзяща и хвърчаща твар,
с теб по-успешно демоните си бих гонил!...
Отлагам засега любовния пожар!...
Подават се изпод оскъдните ти дрешки,
влечуги, паяци и още друга гад!...
Добре, че не успях да сторя тази грешка,
и днес оттеглям си мераците назад!...
А бях готов пред теб дори да се прекръстя!
И да те имам - ех, как щях да съм щастлив!...
Но с тази пъстра фауна си джунгла съща!...
Прощавай, искам дълго да си бъда жив!...
© Роберт All rights reserved.