Sep 6, 2008, 5:52 PM

Прощаване 

  Poetry » Love
928 0 3
П Р О Щ А В А Н Е


Нощ разстила свойта роба черна,
звезди едва потрепват на небето,
Луната, облещила се зверски, ясна -
гледа и присмива се проклето...


Искрите във очите ми угаснаха -
сега на тяхно място сълзите блестят.
Душата ми предаде се на мрака
и стана черен целият ми свят...


Искам сега живота да напусна
и в дух спокоен тук да се превърна,
кротко да кръжа около теб
и нашата любов да пазя...


Сега с живота се прощавам,
душата ми сбогува се със тялото...
"Обичам те!" - последен път изричат устните,
сърцето стене... трепва... и... затихва...

© Виолета Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??