... Любовта не се описва с думи,
не се побира само в две слова,
вселена е от трепетни безумия,
които преоткриваш на мига!
За тях не ти е нужна подготовка,
връхлитат те тъй някак, изведнъж,
и се оказваш в нежната им клопка,
а наоколо ти пада чувствен дъжд.
Попадаш сред поляна от надежди,
под тебе всяко стръкче пее
и слънцето с усмивка те поглежда,
а всяка радост чудно зеленее!
Светът ти е населен със емоции –
от капещ връз душата вишнев цвят,
през бликащите от очите ти потоци
до разпиления по тялото ти грях.
И колкото и да издирваш любовта,
накрая тя самата те намира,
не искам да я кътам в две слова...
А да се раждам в нея... и умирам!
© Таня Донова All rights reserved.