Jul 24, 2022, 9:28 AM

Просто любов 

  Poetry » Love
305 1 0

Просто любов
 

От някакво мъжко ребро вероятно,
в някакво библейско минало време,
сътворили жената, о колко скандално
чуждо ребро да е нейното бреме!

 

Инстинктивно и с цялата нежност
жената пренебрегнала факта,
от реброто навярно е взела потребност
мъж да обича, и сключила брака!

 

Ловец бил мъжът и ловец си останал
през цялата човешка еманципация,
стрелял със лък и често ранявал
на жената сърцето от еманация!

 

По призвание тя палила огъня - 
чувствена, нежна, съвършена,
заради една ябълка била е изгонена,
а мъжът все реброто си искал от нея!

 

Благородно жената и справедливо
заради едно библейско ребро,
издигала поглед все изцелително - 
Вместо със лък, просто с любов!

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??