Просяк
Облаци застилат свода небесен...
Дъжд из ведро вали,
предвещава обреченост
и разбива мечти.
Един малък дрипав човечец,
скрил се под стряхата на някаква порутена сграда,
слуша захласнато небесната врява.
Той, брадясал и мръсен,
но не и навъсен,
сякаш далеч от светската суета,
отхапва парче от суха хлебна кора.
© Тизан All rights reserved.