Aug 19, 2012, 6:51 PM

Противоборство 

  Poetry » Phylosophy
433 0 5

 

Защо когато ти се смееш,

аз роня истински сълзи?

Или когато тъжна пееш

смехът ми волен ще кръжи.

 

В любов когато ми се вричаш,

мен скука ще ме заплени.

Гърдите с цвете ли закичиш,

от облак сянка ще слети.

 

Когато стих римуван пишеш

със проза в разказ се теша,

а в есенна мъглива киша

на пролет топли ме лъча.

 

Навярно в туй противоборство

се крие смисълът голям:

един до друг таим притворство,

а разделени тръпнем в плам!  

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??