Nov 28, 2009, 2:40 PM

Противоречие 

  Poetry » Love
930 0 4

Противоречие

 

С магия някаква ли ме омая,

отрова ли от устните ти пих?

Коя съм и къде дори не зная,

умрях ли или се родих?

 

В Ада ли съм или в Рая,

замръзвам ли или горя

и как ще свърши туй накрая,

ще имам ли аз пак душа?

 

Потънала в безпаметно блаженство,

загледана в прастарата Луна

и, в плен на приказно вълшебство,

любовни думички шептя.

 

Отрова ли във вените ми вкара,

че в миг край мен светът замря

и само някакво гласче повтаря:

"Не се плаши от любовта!"

 

Кажи какво и как ми стори,

че да позная себе си не мога,

сърцето лудо с разума ми спори -

щастлива ли съм или пък тая тревога?

 

И сякаш в лабиринт се лутам,

къде е изходът не знам...

Престанах вече да се питам,

... че те обичам само знам!

© АнеблА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • въздейсва ми...
  • Така става, да! Въпросите омръзват, а отговорът си стои смирено
    Поздрав!
  • Прекрасно е awbs!!!
    А знаеш ли...имаше една песничка, в която се пееше, че не може да е лошо за сърцето, това, което то самото иска!
    Пускам ти и линка - има и субтитри:
    http://www.vbox7.com/play:ae7a7f1e
    Привет!
  • Понякога става и така...
    Поздрав!
Random works
: ??:??