Мъжете не приемат гордите жени,
тях кукли бездуховни ги привличат.
Омайват ги лъжовни красоти,
след тях неистово подтичват.
Мъжете все остават си деца,
макар порастнали мъжкари.
Желаят вярност, прямота,
но искат да останат "господари".
Мъже, мъже, сърцата отворете
за истината простичка, една:
Не може никой, никога да властва,
над умната, над гордата жена!
Единствената форма на господство,
в която би дарила и живот,
е сладкото и доброволно робство
на взаимната, истинска любов!
© Таня Мезева All rights reserved.