Jan 3, 2021, 11:17 PM

Прва песна за Афродита 

  Poetry » Phylosophy
222 1 3

Зад параванот

разделбата со твојата суета

минува без многу детали.

Ти носам нови чевли

во чија убавина се сомневаш.

Уште ли каниш гости

што не доаѓаат?

Во срцето имаш пукнатина,

а јас

секој стих напишан за тебе

го оптегнувам како жица.

Маглата се згуснува,

и зимата те познава

по капутот со боја на лилјак.

Афродита,

споредбите ти се вишок

скромноста ти е кусок.

Ќе ти ја избришам клетвата

ако воопшто некаде е запишана.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодарам многу.
  • "Всеки стих написан за тебе, е като обтегната струна" - Много ми хареса. Браво Саня!
  • Каквото е записано на сърцето, все е клетва, Саня. Каквото посееш, такова ще пожънеш. Честита Нова Година!
Random works
: ??:??