Mar 3, 2007, 6:28 PM

Птиците 

  Poetry
558 0 7
Счупих чашата,
пръстите ми кървави простенаха!
Знам, че няма връшане назад!
Хора плачеха,
луди птици трескаво се рееха,
освирепели от безбрежие и глад!

Ближех раните,
кръв отново бликаше и стенеше!
Как да се спася от този ад!
Чупех чашите,
по стъклата кръв неистово се лееше,
Знам, че няма връщане назад!

Виках птиците,
но паяжни и глухи само кряскаха.
Молих ги, крещях да се свестят!
Рових в мислите,
но в мен шизофренично драскаха!
Как да се спася от този ад!


Дърпах жиците,
ала свистяха и безумно се огъваха!
Бавно си отиваше денят!
Плаках с птиците,
те обречено, безпътно се препъваха.
Уви, не могат вече да летят!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??