Jan 10, 2016, 7:00 PM

Пурпурен сън 

  Poetry » Phylosophy, Odys and poems
720 2 6

ПУРПУРЕН СЪН

 

 

Скърби!

Там където обзетите от лудост души крещят.

Тъжи!

Между черните планини, 

на полето напоено със сиви сълзи, 

лежи жена със сърце пронизано

от тежки вопли.

 

Викай!

За това, че безсмъртието ти е отнето.

Крещи!

Там, на полето сред гласовете древни

никой не ще чуе твоя вик.

 

Плачи!

Удави твоята тишина в миг.

Преглътни я и изтръгни своя живот

от Ехиндрените нокти.

Накажи!

Че твоят дар, проклятие се оказа.

Измежду всички то теб беляза.

Спомена за позора, когато кървя 

на двора, всички теб оплакваха.

Ред твоя дойде, да подариш

съдбата си на произвола!

 

Унищожи!

Онези лудите, задето те белязаха.

Накажи ги със стоманени вериги.

Изведи ги преди слънце да изгрее - 

закови ги!

И нека кръвта им да се лее.

 

И накрая, прости им...

 

Сложи край!

Върху твоята длан нарисувай с

мастило черно своя край.

Изпей песента за пурпурния свят.

След това, отпусни се и заспи.

Не се събуждай...

 

И там нейде още чуват се вечните

гласове на полето.

Пеят те песента - за жена превърнала

живота си в история.

 

© Нина Чалъкова All rights reserved.

Вдъхновение нямаше. За момент затворих очи и си представих черните планини и падналата гъста мъгла на полето. Там лежеше тази безсмъртна жена, която се отказва да бъде такава. Спомня си за миналото, за това, че тя не е искала този дар. 

Тъй като пиша в сферата на научна фантастика (безсмъртие, Вселената, другият живот), това е част от моят сборник.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Alina_Ko Благодаря ти.
  • Красиво и образно.
  • Благодаря, за което.
  • Интересно е.
  • Благодаря! Оценявам го!
    И в отговор на въпроса Ви, бих могла да кажа, че наистина нямаше вдъхновение. Аз пиша, когато имам муза. А тя не идва, когато поискам. Тази картина, която си представих - я написах. За мен, е тежка и силна.
    И отново, благодаря!
  • Този твой "Пурпурен сън" ми направи доста силно впечатление!
    Казваш - "вдъхновение нямаше...", бих си позволил да попитам "какво би се получило ако имаше такова...?", Майтапът настрана или по скоро "нескопосания ми опит за анализ", стихотворението е много добро, чудесна образност и чувственост има тук Поздравления от мен!
Random works
: ??:??